Zoeken

Zoeken sluiten

De harmonie met jezelf hervinden

vrijdag 15 september 2023

Het leven lijkt aan ons voorbij te razen en hierin vergeten we onszelf meer dan ons lief is. Dat het leven vol met verplichtingen zit is iets waar we over het algemeen weinig aan kunnen doen. Wel kan je iets doen aan hoe je omgaat met de drukte die het leven met zich meebrengt. De basis om het leven te nemen zoals is het, begint met het hebben van harmonie met jezelf. Een vorm van innerlijke vrede die je kan helpen verbinding te houden in je bestaan op deze wereld. Maar het hebben en behouden van die innerlijke vrede blijkt nog niet zo makkelijk te zijn als soms gedacht wordt. We krijgen steeds meer signalen van mensen die hard op zoek zijn naar die harmonie met zichzelf.

Wat is harmonie?
Wanneer je het evenwicht met jezelf kwijt bent
De harmonie hervinden, waarom is dit belangrijk?
Coaching voor innerlijke vrede

Kamperen kan een manier zijn om in harmonie te komen met jezelf.

Wat is harmonie?

Harmonie is een woord wat je regelmatig voorbij ziet komen en kan op verschillende manier geïnterpreteerd worden. Van origine komt het woord uit het Grieks, Harmos, en betekent het: Samenvoegen, verbinden of momenten van een geheel. Harmonia is, vanuit de Griekse mythologie, de Godin van eenheid en harmonie. Voor zover bekend is, gaat dit concept zo ver terug tot Pythagoras. Hij was de eerste wiskundige die cijfers zag als een samenhang van het universum. Een aspect waar samenhang en het geheel volledig moet kloppen om in evenwicht te zijn.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

De interpretatie van harmonie is eindeloos. Muziek kan harmonieus zijn, mensen kunnen in goede harmonie met elkaar leven of je kan in harmonie met jezelf zijn. In dit blog concentreren wij ons op het hervinden van de harmonie met jezelf.

Wanneer je het evenwicht met jezelf kwijt bent

Als je in harmonie bent met jezelf, ervaar je innerlijke vrede en voel je je op je gemak. Het is een samenkomen van alle aspecten die gebeuren in je leven. Het hoeft niet meteen te betekenen dat alles om je heen op rolletjes loopt, maar je kan accepteren dat het leven gaat zoals het gaat.

Stoppen met jagen en laat los

Een bekend fenomeen voor personen die de harmonie met zichzelf kwijt zijn is het blijven jagen naar moment van innerlijke vrede. Maar innerlijke vrede is een staat van zijn en wordt gevormd door het leven in het hier en nu. Als je alsmaar blijft zoeken naar iets wat moet komen, mis je de momenten waar je die innerlijke vrede ervaart. Continu op scherp staan brengt dusdanig veel stress met zich mee dat de harmonie ver te zoeken is. Hierbij hoort ook het loslaten van harmonieuze momenten. Wanneer je niet goed in balans bent met jezelf, hebben we de neiging de kleine periodes dat we dit wel voelen krampachtig vast te houden. Hierdoor geef je jezelf niet de kans andere genietmomenten te herkennen.

Een hand zweeft precies onder de zon. Je ziet een ondergaande zon perfect in harmonie.

De harmonie hervinden, waarom is dit belangrijk?

Het verkrijgen van harmonie met jezelf is voor iedereen persoonlijk. De een vindt innerlijke vrede door het avontuur op te zoeken, bijvoorbeeld door te kamperen in het wild, en een ander doet dit door middel van een rustige wandeling te maken. Het uiteindelijke doel is dat je het evenwicht in jezelf kan vinden zonder hulp van buitenaf. Zodra je het vermogen hebt jouw eigen innerlijke vrede te verwezenlijken zonder dat je daar anderen voor nodig hebt, weet je hoe het is om in je eigen kracht te leven in het hier en nu. Maar waarom is dit eigenlijk belangrijk?

Zelfvertrouwen

Personen die weinig zelfvertrouwen hebben, zijn veelal niet in harmonie met zichzelf. Het hebben van innerlijke vrede staat gelijk aan weten wie je bent, wat je waard bent en weinig twijfel hebben aan wat je te bieden hebt. Hierbij hoort ook de acceptatie dat je nu eenmaal niet overal in uit kan blinken, en dat vind je ook prima.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Gezonde relaties onderhouden

Het hebben en onderhouden van relaties is een belangrijk onderdeel van je leven. Als je niet in harmonie bent met jezelf, is het lastig op een gezonde manier verbinding met anderen aan te gaan. Innerlijke vrede met jezelf hebben zal zorgen voor minder conflicten met anderen omdat het je vele malen beter lukt om open te staan voor een ander zonder belemmerd te worden door beperkende overtuigingen of vooroordelen.

Meer levensvreugde

Hoe fijn is het als je niet alleen kan genieten van grote gebeurtenissen maar ook de allerkleinste cadeautjes van geluk. De vogels die je wakker fluiten met een nazomerse melodie, een bloem die in de bloei staat, beseffen dat die kleine tegenslag bij het leven hoort. In harmonie zijn met jezelf geeft je iedere dag weer meer levensvreugde.

Een persoon zit op de schommel. Je ervaart meer levensvreugde als je in harmonie bent met jezelf.

Mentale en fysieke gezondheid

Vrede hebben met wie je bent en hoe je door het leven gaat is in ultieme harmonie zijn met jezelf. Als je dit eenmaal hebt, wil je ervoor zorgen dat dit ook zo blijft. Je gaat gezonder eten en beter voor je lichaam zorgen. Zorgen voor voldoende fysieke beweging, weten wanneer je mentale ontlading nodig door bijvoorbeeld te gaan wandelen of lezen, het bezoeken van een sauna of het durven aangeven van je grenzen zijn mooie voorbeelden van een gezond en gebalanceerd leven.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Coaching voor innerlijke vrede

In harmonie zijn met jezelf is voor velen van ons niet iets vanzelfsprekends. We moeten er iedere dag weer hard voor werken om dit te ervaren en te beseffen wat we hiervoor nodig hebben. Vooral wanneer je last hebt van stress of zelfs in een burn-out zit. De eerste stap naar innerlijke vrede is in dit geval het behandelen van deze klachten samen met een professionele coach. Je kan starten met wandelcoaching, eventueel gecombineerd met een cognitieve gedragstherapie, om zo jouw eigen basis van harmonie te hervinden. Ben jij er ook klaar voor de stap naar innerlijke vrede te zetten? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven