Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Cor, 61 jaar – burn-out

Het traject met Liberi Coaching was mijn eerste kennismaking met coaching. Ik had er geen voorstelling van en heb mezelf er volledig voor open gesteld. De reden is dat ik goed hulp kon gebruiken. De wisselwerking tussen Annita en mij heeft mede het succes bepaald. Het klikte vanaf het begin tussen haar en mij en dat heeft mij goed geholpen.

Van alle oefeningen die we hebben gedaan, zijn de ademhalingsoefeningen me het meeste bijgebleven. Ik gebruik ze frequent en het maakt dat ik me veel rustiger voel. Ook de rust en stiltemomenten tijdens de coachsessies hebben me geholpen. Juist deze momenten gaven mij de mogelijkheid om te reflecteren op mezelf en gebeurtenissen in mijn leven.

Annita kan goed luisteren en teruggeven wat ze waarneemt. Ze bekijkt dingen van verschillende kanten, wat mij aan het denken zette en me waardevolle inzichten gaf. Ook was het helpend dat ze soms voorbeelden gebruikte uit haar eigen leven om iets te verduidelijken. Daarmee toonde ze zich ook als mens, iemand die zelf dingen heeft ervaren en doorleefd.

Het coachtraject met Liberi heeft me enorm geholpen. Ik zat in een dal omdat er in mijn werk dingen waren gebeurd waar ik hinder van ondervond. Hoe ik daar mee omging als mens had daar zeker mee te maken. Door de coachsessies met Annita heb ik daar zicht op gekregen en dingen op een rij kunnen zetten. Nu ik bepaalde zaken anders benader, voel ik me meer ontspannen. Ik ben weer met plezier aan het werk. Ik wil Annita bedanken dat ze mij hierin zo goed heeft begeleid.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven