Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Cees, 45 jaar – Burn Out

In december 2021 viel ik definitief uit door een hoge mate van stress. En dan begint er een vreemde hobbelige zoektocht waarin je zelf heel veel zaken moet gaan ontdekken. Hoe fijn is het dan dat je iemand ontmoet die je daarbij ondersteund, je vertrouwen geeft en je helpt om weer een stip op de horizon te zetten.

Zo heb ik Maia leren kennen. Ze straalt rust en veiligheid uit en door haar ervaring weet ze in welke fase van jouw eigen zoektocht je bent. Tijdens onze wandelsessies heeft Maia mij geholpen weer nieuwe stappen vooruit te zetten. Maar het bleef mijn eigen tempo en mijn eigen richting. Ze is flexibel en voelt aan wat op dat moment bij je past. Wandelcoaching vond ik fijn omdat het ook voorkomt dat een coaching sessie alleen maar bestaat uit denkwerk. Zo leerde ik ook om te kijken, te voelen, te zijn in het moment. Daarnaast vond ik het prettig dat Maia ook ervaring heeft op het gebied van de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer en anders de mogelijkheid heeft om binnen LIBERI hier navraag naar te doen.

En zo hielp Maia mij in mijn zoektocht naar: wat vind ik echt belangrijk, wat past bij me, waar krijg ik geen energie van en vooral waar krijg ik wel energie van. Ikzelf zal deze tocht moeten volbrengen, maar ik ben Maia zeer dankbaar voor haar hulp. Het was fijn om al wandelend samen een deel van deze reis af te leggen.

Wat is stress

Stress is een normaal lichamelijk verschijnsel dat optreedt wanneer het lichaam reageert op een uitdaging of bedreiging. Het kan een kortstondige reactie zijn, zoals de "fight-or-flight" reflex die optreedt wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden, of het kan een langdurige aandoening zijn die ontstaat wanneer we onder druk staan en niet in staat zijn om te ontspannen. Stress kan alledaags voorkomen en wordt vaak veroorzaakt door werk-, school- of familieproblemen. Soms is stress ook een reactie op een traumatische gebeurtenis, zoals het verlies van een geliefde of het meemaken van een aangrijpende gebeurtenis. Symptomen van stress kunnen fysiek, emotioneel, cognitief en gedragsmatig zijn.

Wat is een burn-out?

De term burn-out hoor je vaak, maar wat is het nou eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen overspanning, depressie, oververmoeidheid en burn-out? Wij hebben het voor je op een rij gezet én vertellen hoe je van een burn-out kunt herstellen of hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor wandelcoaching?

Als experts op het gebied van begeleiding bij stress kiezen wij bewust voor coachen in de buitenlucht. Dit is misschien niet de meest traditionele manier van therapie, toch kiezen we hier bewust voor! Wij zetten graag op een rijtje wat wandelcoaching is, welke onderzoeken bewijzen dat het de beste vorm van therapie is en wat jij er van mag verwachten in de praktijk.

Heb ik een burn-out?

Dat is de vraag die je misschien jezelf aan het stellen bent. In onze gratis burn-out test krijg je in 50 vragen antwoord op de vraag over hoe het nu daadwerkelijk met jouw stressniveau is gesteld. Ook verschaft het jou meteen duidelijkheid over de symtomen die jij ervaart in jouw dagelijkse leven. Deze burn-out test duurt ongeveer 5 minuten.
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

In 4 eenvoudige stappen aan de slag met Liberi

  1. Vul het contact formulier in of neem telefonisch contact met ons op.
  2. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.
  3. Samen met jou inventariseren we jouw coachingsbehoefte.
  4. Maak vrijblijvend kennis met jouw coach.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven