Zoeken

Zoeken sluiten

Burn-out herstel

vrijdag 22 mei 2020

Er zijn veel vragen over burn-out herstel. Dat is begrijpelijk, want een burn-out is een reëel probleem. Alleen al in Nederland zijn er per jaar honderdduizenden mensen die hierdoor (langdurig) uitvallen. Een grote veroorzaker hiervan is werkstress. Er zijn echter natuurlijk nog veel meer manieren waarop een burn-out kan ontstaan. Herstellen van een burn-out is een proces dat gemiddeld genomen 8 maanden in beslag neemt. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een behoorlijk complex proces is. De burn-out coaches van Liberi zijn gespecialiseerd in burn-out herstel. In deze blog geef ik je graag meer inzicht in onze werkwijze en hoe dit herstel in zijn werk gaat.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Burn-out herstel met behulp van een coach

Weet jij wat een burn-out onderscheidt van surmenage (overspannenheid)? Het is de manier waarop je hiervan kunt herstellen. Van overspannenheid kun je zelfstandig herstellen. Onder andere door het nemen van voldoende rust, voldoende te slapen, gezond te leven en te eten en je herstel te bevorderen met bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen. Door jezelf voldoende rust te gunnen en afstand te nemen van wat je stress veroorzaakt, zul je vanzelf herstellen. Bij een burn-out ligt dit anders. De symptomen van een burn-out kunnen overeenkomen met die van ernstige stress of overspannenheid. Ze onderscheiden zich niet alleen omdat ze nog heviger zijn, maar ook doordat ze niet vanzelf verdwijnen. Ontspannen bij een burn-out is niet voldoende. Het spreekt voor zich dat ontspanning wel kan bijdragen aan een sneller herstelproces, maar om van je burn-out af te komen en blijvend te herstellen, zul je echt de hulp van een coach nodig hebben.

Burn-out herstel coach

Hoe werkt burn-out herstel bij Liberi?

Onze coaches hanteren het door ons zelf ontwikkelde Fasenplan bij het herstellen van een burn-out. Iedereen die van een burn-out herstelt, doorloopt dezelfde fasen. Per fase bieden wij je de optimale hulp en handvatten om zo goed en snel mogelijk te herstellen. Hoewel iedereen dezelfde fasen doorloopt, is de concrete invulling van het behandelplan persoonsafhankelijk. Wij leveren dus altijd maatwerk en geven een persoonlijke invulling aan het behandelplan, afgestemd op jouw behoeften.

Elk burn-out herstel begint met een intake. Wij maken dit toegankelijk. Wij weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om je burn-out te erkennen of over je burn-out te praten. Daarom begint de weg naar herstel bij ons met het maken van een burn-out test. Onze burn-out test is geheel gratis en vrijblijvend. Je kunt deze in je eigen tijd doen, op een moment dat je hier klaar voor bent. Het is goed om te weten dat deze test een objectief oordeel geeft, op basis van een bewezen wetenschappelijke methode: de 4DKL (4 dimensionale klachtenlijst). Dit is een methode die ook wordt gebruikt door huisartsen en psychologen.

Ik heb een burn-out test gedaan. En dan?

Na het maken van de burn-out test ontvang je direct de uitslag. Deze uitslag is objectief en geeft een goed beeld van hoe het met jouw stressniveau is gesteld. Vervolgens maak je een afspraak met een burn-out coach bij jou in de buurt. Wij koppelen je altijd aan een specialist op het gebied van burn-out herstel die niet alleen bij jou in de buurt is, maar met wie je ook een klik hebt. Dit vinden wij zeer belangrijk. Je gaat immers intensief samenwerken. Mocht er tijdens het intake gesprek blijken dat er toch geen sprake is van een klik, dan regelen wij opnieuw geheel vrijblijvend een gesprek met een andere coach.

Tijdens jouw intakegesprek loop je samen met je coach door de resultaten van je burn-out test heen. Je partner of een andere vertrouwenspersoon mag hierbij aanwezig zijn, als jij dit prettig vindt. In het gesprek zal jouw coach je meer vertellen over onze werkwijze en uitleggen hoe hij of zij jou kan helpen met een persoonlijk behandelplan. Krijg je hier een goed gevoel bij, dan kunnen wij het traject van burn-out herstel gaan starten.

Aan de slag met je persoonlijke plan

Aan de hand van het intakegesprek gaat jouw coach aan de slag met jouw persoonlijke Fasenplan. Vervolgens begint het actieve traject om jou te helpen herstellen van je burn-out. Dit doe je met regelmatige sessies met je coach. Liberi geeft de voorkeur aan wandelcoaching. Dit betekent dat je samen met jouw coach de vrije natuur in gaat. Dit heeft enkele belangrijke wetenschappelijk onderbouwde voordelen. Sowieso is wandelen gezond, want je bent fysiek bezig. De natuur heeft daarnaast een bewezen ontspannende werking tegen stress en door de combinatie van coaching en lichte fysieke inspanning maakt je lichaam gelukshormonen aan die sombere en depressieve gevoelens bestrijden.

Tijdens de wandelingen in de natuur ontvang je coaching. Door goede gesprekken, handvatten en tips werk je met je coach stap voor stap aan je herstel. Gedurende het burn-out herstel traject zul jij je steeds beter voelen en stap voor stap toewerken naar volledig en blijvend herstel. Een terugval kan altijd gebeuren, maar onderdeel van jouw persoonlijke plan is ook een terugval preventieplan.

duur burn-out herstel

Hoe lang duurt burn-out herstel?

Hoe lang jouw burn-out herstel duurt, is van tevoren niet goed te voorspellen. De gemiddelde tijd van 8 maanden is een goede indicator. Afhankelijk van de heftigheid van je burn-out en je symptomen, maar ook van hoe je zelf in het herstelproces staat, kan volledig herstel korter of langer in beslag nemen. Eén ding is zeker: onze methode werkt. Wij kunnen uitstekende resultaten overleggen en ook jou helpen met een volledig herstel van je burn-out.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Kan ik iemand anders opgeven voor een intakegesprek?

Eén van de lastige aspecten van een burn-out is het herkennen en erkennen hiervan. Ben jij bang dat jouw partner een burn-out heeft? Of misschien een ander familielid of goede vriend(in). Bespreek dit dan met hem/haar. Spreek je zorgen uit en bied hulp aan. Je kunt namelijk ook iemand anders een burn-out test laten doen. Vervolgens kun jij indien de ander dit wenst aansluiten bij het intakegesprek. Steun van een geliefde, familielid of vriend(in) is absoluut wenselijk voor een goed burn-out herstel. Steun uit de omgeving kan ervoor zorgen dat iemand sneller herstelt. Een partner die een burn-out niet erkent kan er ongewild aan bijdragen dat herstellen van een burn-out alleen maar langer gaat duren.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven