Zoeken

Zoeken sluiten

Burn-out coach Utrecht

Hulp bij stress of een burn-out
6734
mensen reeds geholpen
Coaching
wandelen in de natuur
6
coaches bij jou in de buurt

Een burn-out komt steeds vaker voor, onder andere door stress, werkstress en sociale druk. In Utrecht alleen al zijn er veel mensen die worstelen met de gevolgen van een burn-out, zoals langdurig verzuim en totale mentale en fysieke uitputting. Als jij denkt dat je een burn-out hebt of bang bent om verder af te glijden, dan is het inschakelen van de hulp van een burn-out coach in Utrecht een slimme stap in de richting van herstel.

Ben je uitgeput en opgebrand? Voel je je steeds gestrest en heb je het gevoel dat je niet meer vooruit komt? Dan is het tijd om een burn-out coach in te schakelen. Onze coaches kunnen je helpen om weer in balans te komen en stressvrij te leven. Hij of zij kan je leren hoe je beter met stress kunt omgaan en welke veranderingen je in je leven kunt aanbrengen om weer gelukkig te worden. Neem dus snel contact op met een burn-out coach als je er zelf niet meer uitkomt!

Heb ik  burn-out?

Er bestaan veel meningen over burn-outs. Het is een aandoening die niet gemakkelijk vast te stellen is en zeker niet zomaar te genezen. Gelukkig leren we dagelijks meer over burn-outs, de oorzaken en manieren om ze te voorkomen. Huisartsen krijgen regelmatig te maken met mensen die kampen met stress- en burn-outklachten.

Een burn-out is een fysiologische aandoening waarbij een persoon emotioneel en lichamelijk uitgeput is en weinig tot niets meer kan presteren. Dit leidt tot drie samenhangende verschijnselen:

 1. Uitputting: je voelt een extreme vermoeidheid, zowel mentaal als fysiek.
 2. Cynisme: je neemt afstand van het werk en/of de mensen met wie je werkt en kan hierdoor een zekere afstandelijkheid of zelfs wantrouwen tonen.
 3. Lager zelfbeeld: je ervaart een gevoel van verminderde prestaties, minder competentie en minderwaardigheid.

Als je deze verschijnselen bij jezelf opmerkt, is het belangrijk om actie te ondernemen om verdere achteruitgang te voorkomen. Een burn-out kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor zowel de persoon als zijn/haar omgeving. Gelukkig zijn er manieren om met een burn-out om te gaan en er volledig van te herstellen. Het inschakelen van professionele hulp, zoals een burn-out coach, kan hierbij zeer waardevol zijn.

Herkenbaar? Neem contact op
Burn-out coach Utrecht

Wie is jouw burn-out coach Utrecht

Heb jij hulp nodig bij het overwinnen van jouw burn-out? Maak kennis met jouw persoonlijke burn-out coach in Utrecht en vraag direct een gratis en vrijvlijvend intakegesprek aan.
In dit gesprek kun je jouw coach leren kennen en kun je al je vragen stellen. Je coach kan ook uitleggen hoe hij/zij jou kan helpen op weg naar volledig herstel. Je kunt voorafgaand aan deze kennismaking onze burn-out test doen. Deze test vertelt je in een aantal minuten hoe het gesteld is met jouw stressniveau en de resultaten kun je direct bespreken met jouw coach.

Burn-out test

Wanneer je last hebt van stress, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de mate waarin je bent gestrest. Dit kan met behulp van de 4DKL-methode. Deze methode bestaat uit 50 vragen die je stelt over hoeveel energie je hebt, hoe rustig je bent, of je moeite hebt met slapen, enzovoort. Na het beantwoorden van de vragen weet je welke mate van stress jij ervaart en kun je er iets aan doen.
Succesverhalen uit Utrecht

Zij rekenden af met stress en een burn-out

Coaching met wandelen gecombineerd
in Utrecht

Wat je vraag ook is, Liberi zet je in beweging

Direct aan de slag

Unieke wandelmethode die je in beweging zet

Liberi biedt een unieke wandelmethode die jou in beweging zet en stress-gerelateerde klachten bestrijdt. Tijdens het wandelen met jouw burn-out coach, maak je namelijk hormonen aan als endorfine en serotonine, waardoor je je weer blijer en meer ontspannen voelt. Door het dalen van het stresshormoon cortisol nemen depressieve gevoelens juist af. Deze methode combineert lichte lichaamsbeweging met ontwikkelingsgerichte coaching in de prachtige natuur.

Een wandeling met onze wandelcoach uit Utrecht is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je zintuigen worden geprikkeld door verschillende invloeden zoals geuren, kleuren en gevoel van zon, regen, kou of warmte op je huid. Bovendien heeft het stapsgewijs opbouwen van lichaamsbeweging volgens wetenschappelijk onderzoek een antidepressieve werking.

Onze wandelmethode stimuleert de samenwerking tussen je twee hersenhelften door te wandelen. De linkerhelft (logische, analytische) wordt aangevuld met de rechterhelft (intuïtieve), waardoor je op nieuwe ideeën komt en oplossingen kunt bedenken. Het is een effectieve manier om je hoofd leeg te maken en weer in balans te komen.

Wat kan een burn-out coach in Utrecht betekenen?

Het is bijna onmogelijk om met één oplossing te komen voor jouw burn-out, doordat er vaak meerdere oorzaken zijn die meespelen bij het ontstaan van een burn-out. Hierom is het ook onmogelijk om een vaste aanpak te ontwikkelen die voor iedereen werkt. Omdat elk mens en zijn of haar klachten anders zijn, gaan we op zoek naar individuele oorzaken. Door onze ruime ervaring als burn-out coaches hebben wij een Fasenplan ontwikkeld. Zo werken we altijd volgens dezelfde, belangrijke stappen, maar is wel ieder traject uniek. • Bewezen effectief
 • Geen wachtlijsten
 • Vrijblijvende intake

Dit unieke Fasenplan is ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten en richt zich specifiek op stress en burn-out. Elke wandelcoach is getraind en geschoold in de methode en verschillende facetten van het Fasenplan. Het Fasenplan voorziet in een evenwichtige opbouw en minimaliseert de kans op terugval na herstel. Naast de leidraad van het Fasenplan staat altijd de persoonlijke hulpvraag centraal.

Fasenplan

Sla een nieuwe weg in en ga op weg naar je herstel.
Onze coaches begeleiden je stap voor stap.

Neem contact op

Volgens ons gaat het niet om wat je doet, maar waarom je het doet. Tijdens de wandelsessie met je coach ga je op zoek naar antwoorden. Waarom sta je ‘s ochtends vroeg op? Waarom doe je wat je doet en wat geeft jou energie? Door het vinden van de antwoorden op deze vragen kun je betere keuzes maken, zowel privé als op je werk. Op deze manier kom je dichter bij jezelf en krijg je weer voldoening in je dagelijks leven. Je kunt ons ook meteen bellen: 085-5363606

Meld je aan

Wordt weer helemaal de oude.

Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met je op voor een gratis telefonisch consult.*


  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vrachtwagen.

  *Jouw gegevens worden enkel gebruikt om contact met je te kunnen opnemen.

  Burn-out coach in Utrecht en omgeving

  Eén van de burn-out coaches van Liberi kan naar je toe komen. Niet alleen in Utrecht maar natuurlijk in de gehele regio.

  Liberi heeft in elke regio gecertificeerde coaches die jou kunnen begeleiden in het coaching traject. Onze coaches hebben minstens 5 jaar ervaring met stress en burn-out en zijn HBO+ opgeleid. Onderdeel van de Liberi-werkwijze is wandelcoaching. Het is wetenschappelijk bewezen dat wandelcoaching in de natuur een positief effect heeft op klachten zoals chronische stress en burn-out. Zoek een coach bij jou in de buurt.

  ×
  Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven