Zoeken

Zoeken sluiten

Kan ik een burn-out coach preventief inschakelen?

vrijdag 20 maart 2020

Wanneer je te kampen krijgt met een probleem dat je niet zelf op kunt lossen, of dat je beter kunt oplossen met behulp van een professional, schakel je hulp in. Vaak schakel je deze hulp in wanneer het probleem al is opgetreden. Je gaat naar de huisarts wanneer je denkt dat je een keelontsteking hebt. Je schakelt een fysiotherapeut in wanneer je schouder pijn blijft doen en je zoekt hulp bij een burn-out coach wanneer je een burn-out hebt. Alhoewel: een burn-out ontstaat niet zomaar. Mensen die een burn-out hebben gehad, vragen zich vaak af: was mijn burn-out te voorkomen geweest? Het antwoord is: misschien wel, misschien niet. Eén ding is zeker: een burn-out coach preventief inschakelen, kan ernstigere problemen voorkomen.

waarom burn-out coach preventief

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Waarom een burn-out coach preventief inschakelen

Ik schreef het al in de inleiding: een burn-out coach preventief inschakelen kan mogelijk ernstige problemen voorkomen. Onze coaches zijn gespecialiseerd in hulp bij het herstellen van een burn-out. Desondanks zijn ook zij van mening dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Word je door een burn-out getroffen, dan staat je een lange weg naar herstel te wachten. Een weg waarbij wij je graag helpen. Alleen: wanneer te voorkomen was geweest dat je een burn-out zou krijgen, had dat je jezelf een hoop ellende kunnen besparen. Een burn-out heeft verstrekkende gevolgen. Gevolgen die je bespaard kunnen blijven wanneer je een burn-out coach preventief inschakelt.

Een burn-out zorgt voor langdurige uitval op het werk. Niet alleen je sociale leven wordt erdoor beïnvloed, ook je carrière wordt er mogelijk hard door geraakt. Dit staat nog los van het feit dat jij je door een burn-out langdurig ongelukkig en ongezond zult voelen. Mensen met een burn-out voelen zich mentaal en fysiek totaal leeg. Vaak zien ze geen uitweg meer in hun situatie en komen tot niets meer. Dit is leed dat jij jezelf wilt besparen.

Hoe weet ik wanneer in een burn-out coach preventief moet inschakelen?

Net zoals het lang kan duren om van een burn-out te herstellen, duurt het gewoonlijk ook lang voordat je geveld wordt door een burn-out. Deze komt nooit vanuit het niets. Het is het resultaat van lange (vaak jarenlange) structurele blootstelling aan te veel ongezonde stress. Iedereen doorloopt, op verschillende manieren, dezelfde stadia op weg naar een burn-out. Het begint met te veel stress, waarna je last begint te krijgen van bepaalde symptomen. Wanneer de stress aanhoudt, kan dit gepaard gaan met oververmoeidheid. Uiteindelijk zal het, wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt, overgaan in overspannenheid. Er is een belangrijk verschil tussen overspannen zijn en een burn-out hebben. Van overspannen zijn kun je zelf nog herstellen. Onder andere door het nemen van voldoende rust. Om van een burn-out te herstellen, heb je de hulp nodig van en burn-out coach.

burn-out coach wandelcoaching

Het is goed om een burn-out coach preventief in te schakelen zodra je merkt dat het je niet meer goed lukt om met je stress om te gaan. Als je zelf de oplossing niet hebt, is dat een duidelijk signaal dat je te veel stress ervaart. Hoe eerder je er vervolgens bij bent om met een coach aan de slag te gaan, des te sneller je van je klachten af kunt komen. Hiermee voorkom je dat klachten verergeren en dat je symptomen van stress overgaan in een burn-out.

Wat kan een burn-out coach preventief voor mij betekenen?

Ervoor zorgen dat je stressklachten niet overgaan in een burn-out, is natuurlijk iets anders dan coaching krijgen om van je burn-out te herstellen. De coaches van Liberi zijn in allebei de situaties gespecialiseerd. Ook wanneer je wilt voorkomen dat je een burn-out krijgt, kunnen onze coaches je dus helpen. Dit doen zij middels een unieke methode die door ons zelf ontwikkeld is. Wij noemen dit het Fasenplan. Iedereen doorloopt hiermee vaste stappen. Voor een deel is het voorkomen van een burn-out en het herstellen van een burn-out namelijk hetzelfde. Je gaat samen met je coach onder andere werken aan:

  • Het praten over je uitdagingen en problemen
  • Het benoemen van situaties die de problemen veroorzaken
  • Achterhalen waarom je last krijgt van symptomen
  • Het vinden van oplossingen
  • Stap voor stap groei in het elimineren van stress

Een burn-out coach preventief inschakelen, betekent dat je een professional hebt om mee te sparren. Iemand die weet hoe het is om te kampen met de problemen die je ervaart. Iemand die jou de handvatten kan aanreiken om voor een ommekeer te zorgen. Je zult je weer gelukkig, fit en gezond voelen en van de problemen waar je nu last van hebt af komen. Door deze hulp te zoeken, voorkom je dat stress zich blijft opbouwen. Stress of overspannenheid negeren is bijzonder onverstandig.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Kan ik het eens proberen?

Heb je interesse in onze coaching omdat je denkt dat het je kan helpen? Onze coaches staan voor je klaar. Je bent van harte welkom om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken jullie kennis met elkaar en vertelt onze coach precies wat hij of zij voor je kan betekenen. Wij koppelen je altijd aan een burn-out coach bij jou in de buurt. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je direct ervaren of er sprake is van een klik tussen jou en je coach. Ontbreekt die klik, dan verzorgen wij uiteraard een kennismaking met een andere coach voor je. Al onze coaches hebben naast uitvoerige kennis en ervaring echter ook uitstekende people skills.

Na deze vrijblijvende kennismaking staat het je vrij om onze wandelcoaching eens te proberen. Wij passen graag wandelcoaching toe omdat de buitenlucht gezond is, het fijner is om lekker te bewegen en de combinatie van natuur en lichte inspanning een bewezen positief effect op de resultaten van coaching heeft. Uiteraard passen wij de inhoud van de coaching aan op jouw behoeften. Je zult zien dat het preventief inschakelen van een van onze burn-out coaches ervoor zal zorgen dat jij snel weer het maximale uit jezelf en het leven haalt. Wandelcoaching is een perfecte manier om samen met je coach op zoek te gaan naar het vinden van de antwoorden die je voor jezelf nog niet hebt gevonden.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven