Zoeken

Zoeken sluiten

Hoe is een burn-out coach opgeleid?

zaterdag 8 februari 2020

Het beroep van burn-out coach is relatief nieuw. Daarom willen we in dit blog uitleggen hoe een (goede) burn-out coach is opgeleid. Het is een specialisatie die zich de afgelopen twee decennia heeft ontwikkeld. Alleen al de burn-out coaches van Liberi helpen jaarlijks honderden cliënten om een burn-out te voorkomen of hiervan te herstellen. Dat is hard nodig, want elk jaar komen er duizenden nieuwe burn-out gevallen bij. Gezien de hedendaagse maatschappij en de levens die wij leiden, lijkt het veilig om te stellen dat een snelle afname van het aantal nieuwe burn-out gevallen niet aannemelijk is.

De afgelopen jaren hebben wel aangetoond dat de behoefte aan een burn-out coach hoger is dan ooit tevoren. De burn-out coach is dus geen modeverschijnsel, maar absolute noodzaak. Veel burn-outs worden veroorzaakt door werkstress. Het aantal professionals dat behoefte heeft aan de diensten van een coach, zal dus naar verwachting de komende jaren verder toenemen. Een logische vraag die veel mensen hebben, is: hoe is een burn-out coach opgeleid?

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Hoe is een burn-out coach opgeleid? Het antwoord verschilt

Stel je in algemene zin de vraag hoe een burn-out coach is opgeleid, dan is er geen antwoord te noemen dat in alle gevallen opgaat. Dat heeft er vooral mee te maken dat burn-out coach (nog) geen beschermd beroep is. Dit betekent dat iedereen deze titel mag gebruiken.

burn-out coach geen beschermd beroep

Zoals in elke onbeschermde sector of onbeschermd beroep, vind je zeer deskundige, ervaren en goed opgeleide professionals, maar ook mensen die mee proberen te liften op de populariteit van de sector of het beroep, of die hierin voor henzelf kansen zien zonder dat zij verplicht worden om voor een goede basis te zorgen. Dit heeft als resultaat dat coaches allemaal een andere achtergrond kunnen hebben. Sommigen zijn daadwerkelijk gericht opgeleid en hebben aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd om specialisaties te ontwikkelen, anderen zijn ervaringsdeskundigen en weer anderen zijn wellicht autodidact of hebben geen relevante opleiding of ervaring.

Indien jij behoefte hebt aan coaching, is het wel van belang om te weten hoe coaches kunnen zijn opgeleid. Nog belangrijker is het, om te weten hoe de organisatie of coach die jij op het oog hebt, is opgeleid. Wanneer de coach die jou helpt een goede burn-out coach opleiding heeft genoten , biedt jou dit als cliënt meer zekerheid dat de coach je ook echt kan helpen, hij/zij een goede methodiek hanteert en samen met jou resultaten gaat boeken.

Hoe is een Liberi burn-out coach opgeleid?

Liberi heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande specialist in burn-out coaching. Dat is natuurlijk niet zomaar gebeurd. Een gedegen opleiding van onze coaches ligt daaraan ten grondslag. Een burn-out coach heeft een zeer verantwoordelijk beroep. Hij/zij werkt met de gezondheid van mensen. Gezondheid is het belangrijkste wat je hebt. Cliënten vertrouwen erop dat hun coach hen helpt bij het vinden van de weg omhoog. De coach is de professional die hen de handvatten aanreikt om een burn-out te overwinnen en een zeer moeilijke periode in hun leven af te kunnen sluiten.

burn-out coach opleiding liberi

Vanwege het belang en de impact van ons werk, stellen wij hoge eisen aan onze coaches. Een Liberi coach heeft altijd een gedegen, relevante opleiding genoten. Al onze coaches hebben minimaal een relevante HBO-opleiding genoten. Daarmee hebben zij bewezen over het basisniveau te beschikken om aan onze eisen te voldoen.

Ondanks dat het een beroep is dat geen gespecialiseerde of aanvullende opleiding vereist, stellen wij dit wel verplicht voor onze coaches. Al onze coaches zijn gecertificeerd therapeut of coach, wat betekent dat zij aanvullende opleidingen of cursussen hebben gevolgd en kunnen bewijzen dat zij ook echt over de kennis en kunde beschikken om mensen te mogen coachen. Daarnaast werkt Liberi alleen met coaches die over minimaal 5 jaar aan praktijkervaring beschikken.

Altijd de zekerheid van kwaliteit

Kies je voor een burn-out coach van Liberi, dan weet je dus zeker dat je hulp krijgt van een professional die jou kan helpen met je overspannenheid, burn-out of depressie. Onze coaches werken volgens onze eigen, unieke methode en werkwijze. Zij kunnen je niet alleen van een burn-out, overspannenheid of depressie afhelpen, maar weten ook hoe zij om moeten gaan met (voor jou) lastige symptomen of bijverschijnselen zoals een paniekstoornis, hypochondrie of faalangst.

Inspelen op nieuwe ontwikkelingen en bijspijkeren van kennis

Een goede burn-out coach opleiding zorgt dus voor een goede basis van de coach. Bij Liberi streven wij er echter altijd naar om continu in te spelen op veranderingen en te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Hoe is een burn-out coach opgeleid is dus een belangrijke vraag, maar net zo belangrijk is de vraag hoe deze ervoor zorgt dat zijn/haar kennis altijd up to date blijft. De professionals van Liberi doen doorlopend aan kennisdeling. Ook zorgen wij met regelmaat voor bijscholing. Dit alles om jou altijd de best mogelijke hulp en ondersteuning te kunnen bieden.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

De toekomst van het beroep

Wij maken ons soms best wel zorgen over de vrijheid van ons beroep. Wanneer je een algemene gezondheidsklacht hebt, ga je naar jouw huisarts. Deze heeft een specifieke opleiding gevolgd. Wanneer je naar het ziekenhuis moet, wordt je daar behandeld door een kundig en specifiek opgeleide arts en wanneer je last hebt van je spieren of gewrichten, laat jij je behandelen door een fysiotherapeut of manueel therapeut met een gerichte specialisatie. Dichter bij ons beroep: bij behandeling door een psycholoog ben je ook altijd verzekerd van hulp door een gekwalificeerde professional. 

Wij zijn van mening dat het beroep van burn-out coach dezelfde bescherming moet genieten als andere beroepen die te maken hebben met de (geestelijke) gezondheid van mensen. Wij blijven ons daarvoor inzetten. Nu het beroep van burn-out coach steeds meer bekendheid krijgt en jaar na jaar meer mensen behoefte krijgen aan onze diensten, hopen wij dat de eisen voor ons beroep in de nabije toekomst zullen worden aangescherpt. Jouw gezondheid is te kostbaar om in handen te leggen van instanties of mensen die niet aan kunnen tonen hiervoor gekwalificeerd te zijn. Wij hopen dat het beroep van burn-out coach in de nabije toekomst een beschermde status krijgt.

Ben jij op zoek naar een gecertificeerde, ervaren en bewezen goede burn-out coach met een gedegen burn-out coach opleiding? Kies dan voor een coach van Liberi. Meld je aan voor een intake consult. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven