Zoeken

Zoeken sluiten

Bewegen tijdens burn-out coaching met wandelcoaching

dinsdag 16 juni 2020

Wie de pagina’s en blogs van Liberi leest, weet dat wij door te bewegen tijdens burn-out coaching het behandelen van een burn-out anders dan gebruikelijk aanpakken. Wij kiezen er niet voor om onze cliënten zittend op een stoel te helpen in een afgesloten ruimte, maar buiten. Wij maken de bewuste keuze om de natuur in te trekken en te bewegen tijdens coaching sessies. Waar je normaal gesproken een uur stil zit, ben je nu lekker in beweging terwijl je met je coach praat en stap voor stap toewerkt naar het verhelpen van je problemen. Dat voelt niet alleen beter: het ís ook beter in meerdere opzichten. En effectiever. Ik vertel je graag waarom.

Natuurlijk kiezen wij niet alleen voor bewegen tijdens burn-out coaching door middel van wandelcoaching omdat dit zo fijn is. Alles wat wij doen staat in het teken van het bieden van een zo effectief mogelijke methode om jouw burn-out te verhelpen. Als er aan bewegen tijdens je coaching sessie geen duidelijke wetenschappelijke voordelen zaten, hadden wij hier wellicht niet voor gekozen. Maar wat is dan het grote voordeel van bewegen tijdens burn-out coaching met wandelcoaching?

wandelcoaching

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Bewegen tijdens burn-out coaching stimuleert geest en lichaam

In een eerdere blog hebben wij het al gehad over het effect van wandelcoaching op de hersenen. Het leveren van lichte inspanning tijdens je coaching sessie heeft wetenschappelijk bewezen voordelen omdat het de werking van de hersenen stimuleert. Wil je daar meer over weten, lees dan zeker de blog waar ik zojuist naar verwees. Door tijdens je coaching te bewegen, zijn gesprekken extra effectief en vergroot je de kans om snel te herstellen van je burn-out. In deze blog wil ik het hebben over andere belangrijke voordelen. Er zijn er namelijk meerdere. Niet alleen wanneer je kijkt naar het mentale aspect, maar ook op fysiek vlak.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Je meldt je aan voor burn-out coaching om je burn-out te verhelpen. Dat is het voornaamste doel, maar wij kijken verder dan dat. De manier waarop coaching wordt ingezet, is zeer belangrijk voor het resultaat. Een burn-out kan gepaard gaan met zeer veel verschillende symptomen. Wie een burn-out heeft, of heeft gehad, weet dat het je niet alleen op mentaal vlak raakt. Ook fysiek lijd je vaak behoorlijk onder een burn-out. Veel voorkomende fysieke klachten zijn onder andere:

Daarom richt onze burn-out coaching zich niet alleen op het mentale aspect. Met wandelcoaching werk je aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Die balans is belangrijk, want het ene heeft invloed op het andere. Wanneer jij je mentaal beter voelt, zullen je fysieke klachten afnemen en wanneer je fysiek goed bezig bent, zul jij je automatisch beter voelen.

gezonde geest in een gezond lichaam

Bewegen tijdens burn-out coaching met passende intensiteit

Iedereen kan bij ons bewegen tijdens burn-out coaching. Wij zorgen met onze wandelcoaching altijd voor een passende intensiteit. Vaak bouwen wij deze met onze cliënten op. Het is niet erg als je in het begin niet verder komt dan een paar minuutjes. Als ervaringsdeskundigen weten wij hoe moeilijk het kan zijn. Je klachten kunnen verhinderen dat je ver kunt lopen. Wij zien echter bij iedereen snel verbetering. Elke sessie zul je een klein stukje verder kunnen gaan totdat je hele stukken loopt met je coach en de tijd uit het oog verliest. Natuurlijk kunnen wij ook rekening houden met cliënten die slecht ter been of (tijdelijk) minder valide zijn. Het doel is niet om zo veel mogelijk kilometers af te leggen, maar om op gezonde en verantwoorde wijze in beweging te zijn tijdens de coaching sessie.

Wandelcoaching laat mensen vrijer praten

Bewegen tijdens burn-out coaching met behulp van wandelcoaching is dus in mentaal en fysiek opzicht gezond. Daarbij biedt het nog een belangrijk voordeel: wandelcoaching laat mensen vaak vrijer praten. Tijdens je coaching traject zul je moeilijke onderwerpen moeten aansnijden. De gesprekken gaan diep en zijn confronterend. De omgeving waarin je deze gesprekken hebt, kan van grote invloed zijn op hoe je deze ervaart.

In een afgesloten kamer voel jij je wellicht veilig. Je weet dat je hier vertrouwelijk kunt spreken met je coach. Dat is in de vrije natuur echter niet anders. Tijdens een wandeling ervaren veel mensen een stuk minder beperkingen dan wanneer ze in een kamer zitten. De natuur werkt rustgevend en bevrijdend. Een mogelijk nadeel van coaching binnen is dat jij je soms opgesloten kunt voelen. Je kunt het gevoel hebben dat de muren op je af komen. Buiten voel je de frisse wind, de zon op je huid en je hoort de vogels fluiten. Dat zorgt voor een andere, positieve mindstate. Dat versterkt de resultaten van je coaching.

Wanneer je goed in vel zit, zul je eenvoudiger kunnen praten. Daarom is bewegen tijdens burn-out coaching met behulp van wandelcoaching zo effectief. Verandering van omgeving kan wonderen doen. Je leest in veel van onze ervaringsverhalen terug hoe fijn mensen bewegen tijdens burn-out coaching vinden.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wij luisteren altijd naar jouw behoeften

Dat wij het liefst gebruikmaken van wandelcoaching betekent niet dat wij je op geen enkele andere wijze van dienst kunnen zijn. Wij luisteren altijd naar jouw behoeften. Zie je het een keer niet zitten om naar buiten te gaan, geef dit dan gewoon aan bij je coach. Dan blijven we binnen. Het belangrijkste is op zo’n moment dat jij je comfortabel voelt. Ook werkt het weer in ons land natuurlijk niet altijd mee. Daardoor zijn wij soms gedwongen om ons heil binnen te zoeken. Maar over het algemeen geldt: als de mogelijkheid er is om te genieten van de frisse buitenlucht, dan zullen wij hier altijd proberen gebruik van te maken. Wanneer wij dit doen, kiezen wij altijd voor een geschikte plek waar jij je fijn voelt. Zo kunnen wij bijvoorbeeld samen kiezen voor een mooie wandelroute bij jou in de buurt.

Wij luisteren altijd naar jouw behoeften

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Twijfel niet en probeer het eens

Ook jij profiteert van bewegen tijdens je burn-out coaching. Twijfel niet en probeer het eens. Net als zo veel andere voor jou zul je ervaren dat wandelcoaching veel voordelen biedt ten opzichte van reguliere coaching. Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een coach bij jou in de buurt.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven