Liberi Liberi

Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Bart – 45 jaar-Burn-out

Het kwam van alle kanten, werk inhoudelijk, overwerk, laat thuis, ruzie thuis omwille te lange dagen op werk, te weinig of slechte slaap, collega’s, kinderen, echtgenote, ouders, vrijwilligers werk op scholen, verenigingen bestuur, klussen aan huis, sterftegevallen in familie, defecte auto’s, stress met verzekering, stress met gemeente, vragen zoals:  “als je eens keer tijd hebt kun je dan ….” Kortom eigenlijk nooit echt tijd voor mijzelf en ook geen echte herstel tijd.

Hoewel ik reeds jaren dit “succesvol” leef patroon had, had ik er nooit echt moeite mee, totdat ik en ook mijn omgeving opmerkte dat ik steeds vaker korte tijd lichamelijk ziek werd, meer fouten begon te maken en steeds meer begon te vergeten (afspraken, deadlines, to do’s, verjaardagen, kinderopvang etc.).

Ik heb hulp gezocht bij Liberi nadat het overduidelijk werd dat ik een burn-out had. Rens heeft  mij vooral geholpen door met mij mijn oude patronen te doorbreken.

Pas nadat ik een half jaar thuis zat merkte ik dat ik niet eens rustig kon ademhalen, Rens heeft mij ook hiermee enorm geholpen door acceptatie en rust vinden. Nu voel ik mij ademhaling en lichaam veel beter aan, nu weet ik dat dat signalen die me iets vertellen en mag respecteren.

Rens heeft mij geadviseerd om echt met alles even echt te stoppen. Dat was de enige manier om weer uitgerust een heldere weg te vinden uit de vervelende confronterende zware burn-out periode te komen.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven