Zoeken

Zoeken sluiten

Bang voor de uitkomst van een burn-out test

maandag 17 februari 2020

Moet ik bang zijn voor de uitkomst van een burn-out test?

Door een burn-out test te maken, krijg je inzicht in je mentale gesteldheid. De test is een betrouwbare indicator die je duidelijk maakt waar je staat. Wellicht is er objectief gezien niets aan de hand. Of beter gezegd: wellicht blijkt uit de test dat je geen last hebt van een burn-out. Een andere mogelijke uitkomst van de test is dat je een verhoogd risico loopt op het krijgen van een burn-out. Dat is een duidelijke waarschuwing en indicatie dat het verstandig is om actie te ondernemen. Een derde uitkomst is dat de test uitwijst dat je daadwerkelijk te maken hebt met een burn-out. Je vraagt je van tevoren misschien af: moet ik bang zijn voor de uitkomst van een burn-out test? Ik geef je graag meer informatie en vertel je waarom je hier nooit bang voor hoeft te zijn.

bang uitslag burn-out test

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Moet ik bang zijn voor de uitkomst van een burn-out test? Nee

Op de vraag “moet ik bang zijn voor de uitkomst van een burn-out test” is er wat mij betreft maar een antwoord: nee. Absoluut niet. Sterker nog: je kunt een burn-out test het beste zien als eerste en belangrijke stap op weg naar herstel. De test geeft je namelijk misschien antwoorden die je nog niet had. Dat is mogelijk omdat de test je vragen stelt die jij jezelf waarschijnlijk nog niet gesteld hebt. De vragen kunnen confronterend of moeilijk zijn, maar het is belangrijk dat je de test naar waarheid invult. Alleen dan krijg je namelijk een betrouwbaar resultaat.

Het is normaal om spanning te voelen

Ik kan natuurlijk wel zeggen dat je niet bang hoeft te zijn voor de uitkomst van een burn-out test; spanning voelen bij het invullen van de test en het afwachten van de resultaten hoort er ook een beetje bij. Het is namelijk niet niks: je staat op het punt om erachter te komen of je waarschijnlijk een burn-out hebt of niet. Dat jij je hierdoor een beetje ongemakkelijk of gespannen voelt, is niet vreemd.

spanning burn-out test

Bedenk je echter dat de uitkomst van de test je ook duidelijkheid en rust kan brengen. Wellicht vermoedde je al langere tijd dat je niet meer zomaar last hebt van stress, maar dat er meer aan de hand is. De test geeft je dan een objectieve bevestiging van wat je zelf al vermoedde. Hoe je reageert op de uitkomst van een burn-out test, is natuurlijk grotendeels afhankelijk van hoe de uitkomst zich verhoudt tot jouw verwachtingen. Het kan een opluchting zijn, een schok of simpelweg een bevestiging van wat je eigenlijk al wist. Vervolgens gaat het erom: wat doe je met de resultaten van je test?

Onze coaches kunnen de resultaten van de test gebruiken om je te helpen

Heb je naar aanleiding van de uitkomst van de test het gevoel dat je hulp nodig hebt, dan staan de coaches van Liberi voor je klaar. Jouw coach kan de uitkomst van je burn-out test gebruiken om je te helpen met een persoonlijk plan. Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen. Je kunt namelijk een afspraak maken voor een gratis intake met een coach bij jou in de buurt. Samen kunnen jullie de uitkomst van je burn-out test doornemen en de coach kan je precies vertellen wat de uitkomst van de test betekent en wat hij/zij vervolgens voor jou kan betekenen qua herstel.

Bij Liberi hanteren wij een unieke methode die bestaat uit het in eigen beheer ontwikkelde Fasenplan. Dit plan bestaat uit een aantal vaste stappen die altijd voor jou persoonlijk worden ingevuld. Met andere woorden: je coach kijkt naar jouw klachten, symptomen en uitdagingen en zorgt voor een plan op maat waarmee jij zo snel mogelijk en volledig kunt herstellen van een burn-out.

Zijn de resultaten van de burn-out test betrouwbaar?

Een beetje bang zijn voor de uitkomst van een burn-out test is ook mogelijk omdat je misschien niet zo goed weet hoe je de resultaten moet interpreteren. Zijn deze wel betrouwbaar? Hoe kan een test je in een paar minuten vertellen of je een burn-out hebt of misschien een verhoogd risico loopt op het krijgen van een burn-out.

resultaten burn-out test betrouwbaar

Als gerenommeerde specialisten op het gebied van burn-outs hebben wij natuurlijk niet zomaar gekozen voor een burn-out test. Wij gebruiken een officiële test die gebruikmaakt van de 4DKL-methode. Dit is een wetenschappelijke methode die ook gebruikt wordt door huisartsen of therapeuten om een diagnose te stellen. Je kunt er dus van op aan dat de test zeer accuraat is, zolang je maar eerlijk bent naar jezelf en naar waarheid antwoord. Ik raad je dan ook aan om de test te maken op een rustig moment, wanneer je zelf ook rustig bent.

Je zult ervaren dat het maken van de test goed te doen is. Deze bestaat namelijk uit duidelijke vragen en concrete antwoorden. Je bent ook niet lang met het invullen van de test bezig en zodra je alle vragen, vijftig in totaal, hebt ingevuld, krijg je direct het resultaat te zien.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Ik blijf bang voor de uitkomst van een burn-out test

Blijf je bang voor de uitkomst van een burn-out test, of zie je het niet zitten om deze te maken? Het maken van de test is niet verplicht. Hoewel wij altijd aanraden om eerst de test te maken, kun je ook zonder het maken van de test contact met ons opnemen voor een afspraak. Wij begrijpen namelijk als geen ander dat het voor mensen met een burn-out soms moeilijk is om hiermee bezig te zijn. Je kunt ook in het bijzijn van je coach de test maken. Wellicht voel jij je hierdoor net iets meer op je gemak. Onthoud dat onze coaches niet oordelen: ze zijn er om je te helpen. Bovendien hebben zij alles op het gebied van burn-outs al gezien, meegemaakt en behandeld. Als jouw (mogelijke) burn-out gepaard gaat met bijvoorbeeld een depressie is dit helemaal niets om je voor te schamen. Voor een burn-out of andere stress gerelateerde klachten moet jij je sowieso nooit schamen.

Tijdens een intake met je coach ervaar je direct hoe het is om met een coach van Liberi te werken. Dat betekent ook dat je direct gebruik kunt maken van onze wandelcoaching. Wanneer je samen met je coach de natuur in gaat, is het misschien eenvoudiger om over je burn-out te praten.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven