Autisme bij vrouwen (kenmerken en de rol van stress)

Autisme bij vrouwen (kenmerken en de rol van stress)

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

6 reacties

  • Angelique van Essen schreef:

    Wat een mooi geschreven artikel, ik kan mezelf hier echt in vinden. Als je de diagnose krijgt valt alles op z’n plek en creëert het wel een soort van rust omdat je weet waar je problemen vandaan komen. Ik vergelijk mezelf wel vaak met vrouwen van mijn leeftijd die geen autisme hebben, dat ik ook wel zo sociaal zou willen zijn of een vriendenkring wil hebben en vraag ik me af hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgen, zo’n band hebben met vriendinnen en dat onderlinge contact begrijp ik niet, hoe dat in zijn werk gaat. Maar dan vergeet ik even dat ik autisme heb en anders ben. En eerlijk gezegd heb ik er aan de ene kant vrede mee om geen sociale contacten te hebben want het vreet energie en het is dan toch alleen maar een hoop denkwerk en kopie gedrag vertonen. Toch is die wens er diep van binnen wel als ik mezelf zie als iemand zonder autisme. Het is echt een zoektocht naar jezelf.

  • Lia van Blokland schreef:

    Er moet meer kennis en begrip komen voor mensen met autisme. Er zij er veel.
    Ik ga met andere mensen een project op zetten voor die groep in Amsterdam. Informatie

  • c schreef:

    ik heb mijn diagnose op mijn 16e gekregen en hierdoor kon ik mezelf en mijn gevoelens steeds meer begrijpen. bij mijn broertje is de diagnose al als klein kind gesteld, maar het uit zich zo anders bij vrouwen. hoop dat er meer onderzoeken word gedaan om dat beter te begrijpen.

  • Jjdnd schreef:

    Helaas, standaards tips wat mij als vrouw met ASS niet verder helpt. Hoe kan ik socialer zijn? Ik werk altijd enorm hard en lever altijd mijn werk perfect en keurig in op de deadline. Ik presteer hoger dan mijn collega’s. Toch word ik elke keer ontslagen, want ik ben niet sociaal en sta niet uren te lullen in de baas zijn tijd. Tegenwoordig hebben ze liever dat je je werk slordig en te laat inlevert en dat je uren staat te keten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder werk en meer de gezellige collega ben waarmee je uren kan kletsen tijdens de baas zijn tijd?

  • Saskia schreef:

    Een goed en duidelijk artikel.
    wat ik zou willen is een manier om vriendschappen te behouden waar begrepen wordt dat je een vorm van autisme hebt. Hoe zeg je dat tegen een vriend /vriendin?

  • Elleke Mans schreef:

    Hallo allemaal,
    Al het bovenstaande is voor mij heel herkenbaar, ik roep al jaren dat autistische trekjes heb maar daar werd tot voor kort lachend en meesmuilend op gereageerd. Ik heb nog geen officiële diagnose en ga daar nog met huisarts over in gesprek. Ik heb wel een vragenlijst specifiek voor vrouwen ingevuld en de te behalen score was 60 en ik had 56. Een feest van herkenning maar vooral ook bevestiging voor mezelf. Daar is het mij meer om te doen, dat ik met terugwerkende kracht met een beter gevoel kan terugkijken op alles , op mijn acties, mijn gebrek aan vrienden en miniem sociaal leven, mijn niet in staat zijn te kunnen werken of daaraan onderdoor te gaan, mijn behoefte aan alleen zijn, routines, schrijven, stress door teveel drukte, niet kunnen omgaan met onverwachtte situaties en zo is er nog zoveel meer. Het beste wat ik voor mezelf heb gedaan is nu al weer 12 jaar alleen zijn en ook nooit meer in een relatie zal stappen. Ik ben n vrouw van 68 en sociaal aangepast tot op zekere hoogte en dat is ook n generatie dingetje. Ik vraag me af of een test ook vergoed wordt ? Ik hoef geen etiket maar wil wel graag mezelf begrijpen en voelen dat ik mezelf niets hoef kwalijk te nemen, alle conflicten kan plaatsen met m’n dochters en anderen. Ik heb 2 kleindochters die in het spectrum zitten, 2 van m’n dochters ook en achteraf ook nog wel wat tantes en nichten…..
    Mijn ervaring met huisartsen is ook niet alleen positief helaas maar de vraag wel voorleggen . Ben al ns eerder weggestuurd met de opmerking ” jij bent niet autistisch dus je hebt zo’n test niet nodig ” ik hoop dat er inmiddels anders naar wordt gekeken…Fingers crossed

Laat een reactie achter op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en ervaringen om de weg naar jezelf te vinden

  • Persoonlijke verhalen van Reinoud
  • Het vinden van jouw eigen unieke weg
  • Maandelijks in de mail

Schrijf je in, al 6870 mensen gingen je voor








    ×
    Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven