Zoeken

Zoeken sluiten

Astaxanthine voor je lijf en voor je brein

zondag 27 maart 2022

Astaxanthine voor je lijf en voor je brein

Astaxanthine: ken jij deze antioxidant al? Het is namelijk één van de meest krachtige antioxidanten voor ons lichaam, maar ook voor ons brein. Het beschermt ons dan ook tegen vrije radicalen. Het heeft bovendien verschillende gezondheidsvoordelen, voor zowel ons lichamelijke als ons mentale welzijn. Zo heeft het een ontstekingsremmende werking en het kan ons beschermen tegen oxidatieve stress. Bovendien werkt astaxanthine heel goed bij vermoeide ogen. Astaxanthine is de roze kleurstof in zeedieren, zoals zalm, krab, kreeft en garnalen. Het geeft flamingo’s hierdoor de roze-rode kleur en het beschermt hun immuunsysteem. Maar het beschermt dus ook onze weerstand door de krachtige werking. In dit blogartikel lees je er meer over, want welke voedingsstoffen bevat het? Kun je ook supplementen gebruiken? En werkt astaxanthine ook ondersteunend bij stress?

astaxanthine

Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wat is astaxanthine?

Astaxanthine is een antioxidant en carotenoïde en het staat in verbinding met beta-caroteen en luteïne. Carotenen omvatten kleurstoffen in bepaalde voeding, zoals groenten en fruit, maar ook in algen en (roze) zeedieren. Zo danken bijvoorbeeld flamingo’s hun roze kleur aan hun voeding. Astaxanthine is, net als bijvoorbeeld chlorella en spirulina een alg. Het is van oorsprong ook een groene alg, maar door de zon krijgt het een roze-rode kleur.

Astaxanthine is sterker dan beta-caroteen. Doordat astaxanthine extra moleculen van zuurstof bevat, heeft het een extra beschermende werking in vergelijking met andere vitaminen en carotenoïden. Daarnaast beschermt deze antioxidant de lichaamscellen zowel van binnenuit als van buitenuit. Zo is astaxanthine niet alleen in staat om vrije radicalen aan te pakken, maar ook de schadelijke effecten ervan.

Waar zit astaxanthine in?

Astaxanthine vindt je met name in roze-rood gekleurde zeedieren, zoals zalm, garnalen en krab. Daarnaast is het ook aanwezig in sommige groenten en fruit, in eieren en in sommige vogelsoorten. Bovendien kun je kiezen voor astaxanthine in de vorm van supplementen. Kies hierbij wel altijd voor een goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld te koop bij natuurvoedingwinkels. Dan zorg je voor een goede opneembaarheid en een product zonder onnodige hulpstoffen. Astaxanthine is een bijzonder supplement omdat het ook een ontgiftende werking heeft. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 4 tot 8 mg.

Waar is astaxanthine goed voor?

Waar is astaxanthine goed voor? Het is net als glutathion een sterke antioxidant die ons beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit worden ook wel vrije radicalen genoemd en zijn afkomstig van bijvoorbeeld luchtvervuiling of ongezonde voeding, maar ook van stress. Het kan dus bijdragen aan een sterk immuunsysteem. Daarnaast is astaxanthine goed voor de huid, want het stimuleert celvernieuwing en laat huidveroudering vertragen. Bovendien stimuleert astaxanthine de hersengezondheid en de ogen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat deze sterke antioxidant een positief effect zou hebben bij Alzheimer. Tenslotte zetten we alle belangrijkste gezondheidsvoordelen van astaxanthine voor je op een rij.

Wanneer kan astaxanthine jou ondersteunen?

Indien je last hebt van de volgende gezondheidsklachten of stress symptomen:

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

astaxanthine

Alle gezondheidsvoordelen van astaxanthine

Astaxanthine is een mooie kracht uit de natuur met vele voordelen voor onze gezondheid:

Ontstekingsremmend

Astaxanthine heeft een sterk ontstekingsremmende werking. Zo zal het je beter beschermen tegen griep of een ander virus. Het bevordert dus een hoge weerstand. Daarnaast draagt het ook bij aan een gezonde hormoonbalans waarbij het PMS klachten kan helpen verlichten.

Ontgiftend

Doordat het een sterke antioxidant is, zullen gifstoffen en vrije radicalen sneller worden verwijderd uit het lichaam. Het werkt dan ook ontgiftend voor ons lichaam waardoor schadelijke stoffen van buitenaf minder kans krijgen, zoals luchtvervuiling, teveel suikers, alcohol en roken.

Goed voor het brein

Astaxanthine draagt bij aan een gezonde mentale balans. Het kan ons dus ook ondersteunen bij stress, bijvoorbeeld als je last hebt van concentratieproblemen, stemmingswisselingen of overprikkeling. Zo stimuleert het een goed functioneren van onze neurotransmitters, zoals serotonine, dopamine en glutamaat. Bovendien houdt het ons cognitieve vermogen in een goede conditie.

Voor gezonde ogen

Heb je vaak last van vermoeide ogen, bijvoorbeeld door veel beelschermwerk of door stress? Dan kan astaxanthine helpen de ogen meer rust te geven. Het bevordert namelijk een betere doorbloeding van de ogen.

Voor de spieren

Het is gebleken dat sporters baat kunnen hebben bij astaxanthine omdat het bijdraagt aan een beter uithoudingsvermogen en gezonde spieren.

Voor de maag

Het kan ook maagproblemen helpen voorkomen en het stimuleert een gezonde productie van maagzuur.

Voor de bloedsuikerspiegel

Astaxanthine bevordert een stabiele bloedsuikerspiegel waardoor bijvoorbeeld overgewicht kan worden voorkomen.

astaxanthine

Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Astaxanthine voor extra bescherming 

Waar is astaxanthine goed voor?

Deze antioxidant heeft verschillende voordelen voor onze gezondheid. Zo beschermt het ons tegen schadelijke invloeden waardoor het een sterk ontstekingsremmende en ontgiftende werking heeft. Het beschermt zowel lichaam als brein tegen zogenaamde vrije radicalen. Wist je dat ook stress voor ons werkt als een soort gifstof? Daarnaast is astaxanthine zeer bevorderend voor een gezonde huid en een goed gezichtsvermogen. Bovendien stimuleert astaxanthine gezonde hersenen, omdat het ons brein en ons geheugen goed kan laten functioneren.

Welke voeding bevat astaxanthine?

Astaxanthine bevat een roze-rode kleurstof en is dan voornamelijk herkenbaar en aanwezig in zeeproducten, zoals zalm, krab, garnalen en kreeft. Zij eten namelijk de algen die zorgen voor de aanmaak van astaxanthine. Algen bevatten veel vitaminen en mineralen, zoals ook het geval is bij spirulina en chlorella. Daarnaast tref je astaxanthine, hetzij in mindere mate, ook aan in eieren.

Wat doet astaxanthine voor je ogen?

Het helpt de ooggezondheid te bevorderen bij oxidatieve stress door bijvoorbeeld veel beeldscherm werk, maar ook door UV-straling. Het stimuleert namelijk de celvernieuwing en het heeft een rustgevend effect op de ogen.

Kortom, astaxanthine kan bijdragen aan het verhogen van de weerstand. Daarnaast kan het een waardevolle ondersteuning zijn bij stress. Als je bijvoorbeeld kiest voor het eten van zalm, profiteer je ook direct van de gezonde vetzuren die nodig zijn voor een goede mentale balans. Bovendien is astaxanthine net als spirulina en chlorella een sterke ontgifter. Het helpt gifstoffen uit ons lichaam te halen. Wist je dat we ook schadelijke stoffen binnenkrijgen via huidverzorgingsproducten?

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven