Zoeken

Zoeken sluiten

Een andere baan zoeken

vrijdag 17 juni 2022

Als er ooit een tijd was om een andere baan te zoeken, dan is dat nu. Overal zijn tekorten en de werkgevers staan te springen om werknemers. Het is tegenwoordig ook zo, dat als je een beetje comfortabel wil leven, dat werken noodzakelijk is geworden. Ook voor stellen, die als tweeverdieners aan de slag moeten om goed rond te komen. Daarnaast is er de afgelopen jaren is er een nieuwe trend ontstaan onder de werkenden in Nederland: Een baan hebben waar je gelukkig mee bent. Steeds meer kiezen we er voor om niet te leven voor ons werk, maar juist om te werken om te leven. Dan is het belangrijk dat je werk hebt waar je passie voor en affiniteit mee hebt. Steeds vaker hoppen mensen van baan naar baan op zoek naar die ene perfect passende functie die volledig bij jou aansluit.

passie-baan-Liberi

Van je hobby je werk maken.

Het gezegde luidt: “Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer te werken.”.

Laten we hier even reëel naar kijken. Zelfs als je van je hobby je werk maakt is niet alles alleen maar leuk. Iedere baan heeft, ook wanneer je van je werk je hobby gemaakt hebt, aspecten die niet leuk zijn. Je kunt zielsgelukkig zijn met je baan als ICT’er, maar ook een ICT’er moet documentatie verzorgen over hoe de processen werken die je eigenhandig gemaakt hebt. Je kunt je voorstellen dat een ICT’er niet staat te springen om 2 uur lang een PDF bestand te maken om de werkwijze uit te leggen, en toch moet het gebeuren. Een kapster heeft ook niet altijd zin om de vloer continu te moeten vegen na elke knipbeurt en een acteur kan ook niet altijd de motivatie opbrengen eindeloze scènes uit z’n hoofd te leren.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Wat zegt jouw CV?

Om te solliciteren op jouw droombaan heb je een passende CV nodig. Deze kun je zelf schrijven of met een beetje hulp van het internet. Er zijn talloze websites die jou gratis helpen met het schrijven van jouw persoonlijke CV. Je kunt immers maar 1 keer een goede eerste indruk achterlaten.

Is jouw CV wel relevant voor de functie waar je op solliciteert? Indien je solliciteert als docent is dat baantje als schoonmaker in je puberteit totaal niet relevant. Laat overbodig informatie weg. Hoe meer externe ruis in een CV, hoe minder snel een potentiële werkgever zich geroepen voelt jou uit te nodigen.

Past jouw baan wel bij jou?

Indien je geen plezier uit je werk haalt zal je je al snel gaan vervelen en heb je de banensite alweer op verversen staan. Weet je wel wat voor baan je zoekt? Zoek je op eenzelfde soort functie als waar je vandaan komt? Denk dan nog eens goed na over de precieze reden, waarom je een andere baan zoekt. Is het de onrust in jezelf? Dan neem je die gewoon weer mee. Maak een bewuste keuze om ergens naar toe te gaan en kijk uit dat je het niet doet om ergens voor weg te lopen.

Probeer eens bij jezelf te gaan kijken waar je nu echt naar op zoek bent. Wat past bij jou. Welke functie komt het eerst in jou op als je denkt aan jouw ideale baan en wat heb je nodig om die functie te bereiken? Soms is omscholing wel nodig om tot jouw perfecte baan te komen. Gun jezelf die kennis. Het lijkt veel, jezelf omscholen. Blijven hangen in een baan waar je ingerold bent zal uiteindelijk meer energie kosten dan je ontwikkelen in iets waar jij echt affiniteit mee hebt.

Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

mindfulness-baan

Een baan is meer dan geld verdienen alleen.

Leuk als je een baan hebt waar je goed mee verdient maar als je niet gelukkig bent op je werk zal je dat ook niet worden in je privéleven. Jezelf elke ochtend weer naar het werk slepen omdat het moet zal uiteindelijk resulteren in onnodige stress of zelfs een burn-out. Je meldt je steeds vaker ziek of loopt de kantjes er vanaf. Collega’s gaan zich storen aan jouw gedrag en de sfeer wordt er helemaal niet beter op.

Werken moet voldoening geven en een weerspiegeling zijn van de persoon die jij bent. Niet de persoon die je wilt zijn voor een ander. Daarnaast brengt een baan ook een maatschappelijk en sociaal belang. De wereld draait vanzelf, de maatschappij niet. Als jij in jouw kracht dat doet wat bij jou past dan vind je die baan waar je het verschil kan maken en op jouw unieke manier kan bijdragen aan deze maatschappij. Volg niet het pad van een ander en zelfs niet van het dikste salaris. Volg het pad die antwoord geeft op de vraag: “Wat geeft mijn leven zin?”

Onze coaches zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress en burn-out, depressie en angst- en/of paniekaanvallen. Wij zorgen dat je snel de juiste hulp krijgt.
Online cursus
159.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Help! Ik heb een gat in mijn CV.

Je hebt een tijdje voor jezelf genomen, bent gaan reizen of hebt de keuze gemaakt de eerste jaren van je kinderen thuis te blijven. Gefeliciteerd, je hebt nu officieel een gat in je CV. Dit is hét moment jezelf van je beste kant te laten zien zonder afbreuk te doen aan wat je daadwerkelijk hebt gedaan. Indien je tijd voor jezelf hebt genomen kun je spreken over ontplooiing van je sociale ontwikkeling. Humor is vaak welkom, wel afhankelijk van de functie natuurlijk. Ben je thuis gebleven voor de kinderen? ‘Algemeen directeur (familienaam)’ klinkt beter dan ‘huisvrouw’. Skills zoals ‘Driftbui technicus’ of ‘Eindverantwoordelijk planning’ wordt beter ontvangen dan ‘voor de kinderen zorgen’.

wandelcoaching-baan

Mindfulness en een nieuwe baan.

Het is niet gemakkelijk om een nieuwe baan te zoeken wanneer je niet weet wat je zoekt. Mindfulness kan je helpen meer inzicht te krijgen in wat je wil in het leven en welke baan daar een aanvulling aan kan geven. Ook kan een coach je helpen meer in contact te komen met jezelf. Denk bijvoorbeeld aan wandelcoaching.

Kom je met een burn-out bij je vorige baan vandaan? Zorg eerst goed voor jezelf en ga samen met je coach op reis naar zelfontdekking en bewustwording. Het is daarna bijna zeker dat je uiteindelijk bij een baan terecht komt waar je van te voren nooit aan had gedacht. Jouw droombaan.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Laat een reactie achter op dit blogartikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven