Liberi Liberi

Zoeken

Zoeken sluiten
"Het is onzin, zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots. Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde."
Erich Fried
Uitval door stress is in de afgelopen 5 jaar, 8 keer zo hoog geworden.
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aicha – 40 jaar – Onverklaarbare lichamelijke klachten

Na de zoveelste discussie op het werk over een klus die ik niet kon afmaken omdat anderen hun afspraken niet nakwamen, belandde ik savonds met zware buiksteken op de eerste hulp. Ik vond het zo oneerlijk en voelde me er zo ongelukkig bij dat mijn lichaam letterlijk in opstand kwam.

Eerst legde ik de schuld vooral bij anderen neer, maar door de gesprekken met Tom ging ik steeds meer inzien wat mijn eigen rol was in die telkens terugkerende onprettige werksituaties. Daarnaast had ik zelf wel door dat mijn rottige gevoel bij sommige gebeurtenissen een dieper gelegen oorzaak had. Ik kwam er alleen zelf niet uit. Het lukte niet om het om te buigen. Daar hebben we veel  over gepraat. Tom gaf me het vertrouwen dat ik bepaalde veranderingen in gang kon zetten die me veel hebben opgeleverd. Zowel op het werk als privé. Ik zit nu veel beter in mijn vel doordat ik mijn eigen gedrag beter begrijp.

×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven