Zoeken

Zoeken sluiten

Affirmeren: 20x positieve affirmaties voor iedere dag

maandag 20 september 2021

Affirmeren: 20x positieve affirmaties voor iedere dag

Affirmeren is een krachtige manier voor meer geluk, gezondheid en balans in je leven. Met affirmaties kun je negatieve overtuigingen in je onderbewustzijn ombuigen naar positieve overtuigingen. Met affirmeren geef je bewust aandacht aan jezelf dat jou kan helpen in tijden van stress. Maar hoe werkt affirmeren? En wat zijn affirmaties precies? In dit blog lees je meer over affirmeren. Zo ontdek je hoe je met dagelijkse positieve affirmaties meer positiviteit aan kunt trekken in je leven. Net als gezonde voeding en andere positieve gewoonten, draagt affirmeren bij aan jouw gezondheid. Wij geven 20x voorbeelden van positieve affirmaties die je iedere dag kunt gebruiken. Kortom, laat affirmaties dan ook deel uitmaken van jouw levensstijl!

affirmeren

Affirmeren betekenis

Wat is affirmeren precies? En wat zijn affirmaties? Affirmatie betekent bekrachtigen/versterken. Met affirmeren worden de hersenen geprikkeld voor het creëren van positieve gedachten. Hoe meer positieve gedachten we ervaren, hoe meer we ze zullen geloven en ze ons leven in positieve zin zullen veranderen. Wist je dat affirmaties ons onderbewustzijn kunnen beïnvloeden? Met andere woorden, onze hersenen reageren zowel positief als negatief op wat wij constant zien of horen. Kortom, affirmaties beïnvloeden je gedachtenpatronen, je gedrag en je gewoonten.

Online cursus
49.00
Online cursus
Stap voor stap stressvrij, bewezen effectief, op basis van het Liberi Fasenplan.

Affirmeren: hoe doe je dat?

Hoe maak je een affirmatie? Maak eerst contact met jezelf, bijvoorbeeld met hulp van meditatie. Het is belangrijk om affirmaties te gebruiken die bij jou passen. Vraag jezelf af: wat wil je veranderen in je leven? Wat wil je verbeteren? En wat wil je aantrekken in je leven? Zo kunnen bijvoorbeeld jouw waarden je hierbij helpen. Op deze manier bepaal je eerst wat jij belangrijk vindt in je leven, waar jij voor staat, maar ook waar jij behoefte aan hebt. Tenslotte geven wij enkele tips voor succesvol affirmeren:

 • bepaal eerst jouw persoonlijke waarden
 • vermijd de woorden ‘niet’ of ‘geen’ in de affirmaties, want het draait om wat je wel wilt
 • gebruik alleen positieve gedachten in de tegenwoordige tijd
 • affirmeren kun je op elk moment van de dag doen. Zo kun je affirmeren bijvoorbeeld deel laten uitmaken van jouw ochtendroutine
 • focus je alleen op de affirmatie en laat je niet afleiden door andere (negatieve) gedachten
 • je kunt ook gebruikmaken van een vision board waarop je jouw affirmaties kunt zetten
 • blijf ze iedere dag meermalen herhalen, zo maak je het nog krachtiger voor jezelf. Herinner jezelf er gedurende de dag aan
Burn-out test
Gratis
Burn-out test
Onze gratis burn-out test geeft je in 50 vragen antwoord hoe het nu daadwerkelijk is gesteld met jouw stressniveau.

Voordelen van affirmeren

Als je begint met affirmeren, zul je merken dat er steeds meer positieve en gewenste dingen zullen plaatsvinden in je leven (oftewel manifesteren). Dit kan zowel in je persoonlijke leven als op je werk zijn. Als snel zul je minder stress ervaren en meer energie krijgen. Daarnaast zal het makkelijker worden om een gezonde emotionele balans te behouden. Gezondheid is meer dan gezonde voeding en beweging. Het gaat namelijk ook over positieve dingen horen, lezen, denken en geloven. Kortom, affirmeren zal uiteindelijk je gehele immuunsysteem versterken. Ontdek de vele voordelen van dagelijks affirmeren:

affirmeren

Affirmaties voorbeelden

Positieve affirmaties kunnen betrekking hebben op verschillende gebieden, zoals gezondheid en liefde, maar ook werk of succes. Daarnaast kunnen positieve affirmaties krachtig werken bij angst. Ter inspiratie geven wij een aantal voorbeelden van affirmaties. Echter, zoals gezegd, is het aan jou om jouw eigen persoonlijke affirmaties te maken. Bovendien is het wel belangrijk om zelf in de affirmaties te geloven. Tenslotte kun je ze zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Start de affirmaties met Ik…… Zo maak je elke positieve affirmatie nog sterker!

Affirmaties liefde

 • sta open voor liefde
 • heb veel liefde in mijn leven
 • geef en ontvang liefde
 • ben dankbaar voor alle liefde in mijn leven

Affirmaties zelfliefde

 • houd van mezelf
 • geloof in mezelf
 • vertrouw op mijn intuïtie
 • voel me goed
 • ben dankbaar voor dit moment
 • vertrouw op de Universe
 • ben trots op mezelf

Affirmaties gezondheid

 • voel mij energiek
 • ben positief
 • ben gezond
 • uit dankbaarheid voor mijn gezondheid
 • kies voor innerlijke rust

Affirmaties succes en werk

 • heb plezier in mijn werk
 • haal voldoening uit mijn werk
 • ben succesvol in wat ik doe
 • kies voor financiële overvloed

Ochtend affirmaties

Laat affirmaties deel uitmaken van je ochtendroutine. Zo zorg je er structureel voor dat je tijd maakt voor affirmeren en start je de dag op een positieve manier. Daarnaast kun je jezelf ook tijdens een ochtendwandeling positieve affirmaties toespreken. Het is net als mediteren een mooie vorm van self care.

affirmeren

Positieve affirmaties geven vertrouwen in jezelf

Wist je dat je jouw gedachten zo kunt sturen dat ze je gelukkiger maken? Je kunt je onderbewustzijn namelijk beïnvloeden met positieve affirmaties. Zo trek je aan wat je graag wilt in je leven (de wet van aantrekking). Tenslotte zullen negatieve gedachten (over jezelf) daarentegen het tegengestelde resultaat hebben. Doordat gedachten zo krachtig kunnen zijn, is het belangrijk deze positief te houden!

Door te affirmeren ga je meer in jezelf geloven. Je durft meer op jezelf te vertrouwen. Zo vergroot het jouw eigenwaarde en jouw zelfbeeld Bovendien vermindert het stress en geeft het veel rust. Daarnaast zul je jouw relaties verbeteren, maar ook zal affirmeren je meer succes kunnen geven. Wanneer kan affirmeren jou helpen? Merk je dat je je vaker zorgen maakt of piekert? Heb je daarnaast moeite met je concentratie of met helder denken?  Tenslotte kun je ook last hebben van drukte in je hoofd

Affirmaties zijn als gezonde voeding, maar dan voor je geest. Het zal namelijk leiden naar meer positiviteit in je leven. Je krijgt meer energie voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Bovendien geeft het je brein meer rust. Kortom, affirmeren zorgt voor jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarnaast verbeter je jouw emotionele en spirituele balans.

Wil jij hulp bij stress of burn-out?

Doe geheel vrijblijvend de burn-out test of neem contact met ons op.

Direct contact Of bel 085 - 5363606

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht:
×
Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over stress en burn-out. Inschrijven